Terug naar Nieuws

**🌳 Het Belang van Buitenspelen: Plezier voor Jong en Oud! 🏃‍♂️** 

Gepubliceerd op:

Afgelopen woensdag was een fantastische dag in de Vogelwijk van Gemeente Stadskanaal. Meer dan 60 kinderen, ouders en grootouders kwamen samen om buiten te spelen en te genieten van zowel ouderwetse als nieuwe spelletjes. Van het vertrouwde **stoepranden** tot het moderne **omnikon**, de buurt leefde op door het plezier en de lachende gezichten van jong en oud.

 

 

**Waarom is buitenspelen zo belangrijk?**

Buitenspelen draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid van kinderen, maar ook aan hun sociale en emotionele ontwikkeling. Het geeft ze de kans om samen te werken, nieuwe vrienden te maken en de wereld op hun eigen manier te ontdekken. En dat plezier houdt niet op bij kinderen—ook ouders en grootouders beleefden zichtbaar veel plezier!

**Deze dag herinnerde ons eraan** hoe waardevol het is om de tijd te nemen voor activiteiten in de frisse lucht, midden in de buurt. Samen creëren we een veilige en inspirerende speelomgeving, waar herinneringen gemaakt worden die een leven lang meegaan.

Heb jij recente momenten van plezier gezien tijdens buitenspelen in je buurt? Deel jouw ervaring! 🌿

#buitenspelen #kindontwikkeling #vogelwijk #Stadskanaal #ouderwetsespelletjes #welstad #community #sterkepedagogischebasis

 



Foto's

Bekijk ook

18-09-2024

🌟 **Webinar Alert: Het Goede Gesprek over Vapen en Roken onder Jongeren** 🌟

Ben jij ouder of werk je met jongeren? Dan wil je deze kans niet missen! 🎯 Op donderdag 3 oktober organiseren wij een gratis webinar waarin we samen met **artsen van de GGD en VNN** dieper ingaan op de effecten van vapen en roken onder de jeugd. Dit is hét moment om jouw vragen te stellen…
Lees meer
 
10-09-2024

Top 3 Vrijwilligersvacatures van de maand

Bekijk hier de top 3 vrijwilligersvacatures van september 2024 
Lees meer
 
03-09-2024

Kom erbij! en doe mee!

Ontmoet elkaar! Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers, gezellig kletsen, een spelletje spelen.Voor meer informatie zie bijgaande flyer.  
Lees meer